Monday, August 29, 2005

jatko

Tänään palasin DigiProhon. Negatiivien skannaus Annen opastuksella jatkui jonkin aikaa. Se ei kestänyt koko päivää, koska myös työpaikkahakemus piti viedä loppuun. Sen tarkisti sekä Eero että Anne että Rissasen Ari. Kun se oli valmis, se meni Rissaselle tulostettavaksi ja kopioitavaksi.

Saturday, August 27, 2005

tauko koulutuksessa

Viikolla 34 olin keskiviikosta lähtien kokonaan pois DigiProsta. Arvoisa päällikkö Eerokin oli sitä mieltä, että flunssan takia onkin hyvä olla muutaman päivän ajan kotona.

Tuesday, August 23, 2005

hakemus

Koska palkallisen työn haku on käynnissä nyt koko ajan, alettiin vähitellen miettiä hakemusten tekemistä. Minä halusin löytää netistä valmiin pohjan. Etsin sitä epätoivoisesti, mutta ei tärpännyt. Siksi kävin Rissasen Arin puheilla. Hänkään ei löytänyt valmista pohjaa, joten Ari ja Eero neuvoivat minua tekemään hakupaperin itse alusta loppuun.

Monday, August 22, 2005

uusi viikko

Anne oli ottanut kuvia Latviasta digikameralla. Kuvat siirrettiin muistikortilta koneelle. Minä tein niistä PDF-esityksen Photoshopilla Annen opastuksella. Pääsin myös käsittelemään niitä Picasa-kuvaohjelman avulla. Onneksi Anne näytti minulle, miten se toimii, koska en ollut vielä tutustunut siihen kunnolla.

Thursday, August 18, 2005

Anne

Tänään Rissasen Ari ei ollut paikalla. Annen opastuksella skannasin ensimmäisen kerran värinegatiiveja. Kokeilin myös tiedostojen pakkausta. Tein negoihin myös pieniä korjauksia Photoshopilla. Lisäksi Eero käväisi kertoilemassa Salon Tomin työssäoppimisjaksosta Allianssi ry:ssä. Paikalla oli pitkästä aikaa myös Vainikan Leena.

Tuesday, August 16, 2005

kuvat

Tänään pääsin katselemaan Sensitive of Lightin kuvia oikein kunnolla. Valikoin niistä hienoimmat, kopioin kuvat Wordiin ja tein niille tekstit. Myös ryhmä venäläisiä kävi tutustumassa DigiProhon. Heitä opasti sekä Eero että osastopäällikkö Yrjö.

Monday, August 15, 2005

maanantai

Tänään Anne tutustutti minut netissä olevaan kuva-arkistoon Sensitive of Light, jossa on Graham Jefferyn kuvia. Kuvia voi kopioida vaikka teksinkäsittelyohjelmaan ja tehdä niille tekstin. Kovin kauan en kuvia ehtinyt selata, kun piti taas palata nopeusharjoitukseen.

Monday, August 08, 2005

elokuu

Heinäkuun loman jälkeen palasin DigiProhon. Annen tunnit ovat nykyään kolmesti viikossa. Tänään koetimme saada Kamera-lehden erään artikkelin sähköiseen muotoon. Skannasimme ja tallensimme sen koneelle normaalisti, jonka jälkeen Anne vielä siirsi sen Puistoon, joka on Keskuspuiston Ammattiopiston sisäinen oppimisympäristö. Sitten jokainen keksi artikkelista muutaman kysymyksen ja tallensi ne Puiston keskustelu-osioon. Anne näytti minulle myös Essential Personal Information Manager (PIM)-ohjelmaa, joka on sähköinen kalenteri sekä Picasaa, joka on valokuvankäsittelyohjelma.